En İyi Seyahat Uygulamaları
Seyahatlerimizde en büyük yardımcımız, telefonumuzda yer alan uygulamalar. Daha önce hiç gitmediğimiz ve bilmediğimiz bir yeri keşfederken bu mobil uygulamalar çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor.
Dünyayı keşif yolculuğumuzda bu seyahat uygulamaları ile hem kendimizi daha rahat ve daha güvende hissediyoruz hem de ciddi zaman kayıpları yaşamadan kolayca anlık planlamalar yapabiliyoruz.
Bizim en sevdiğimiz ve yararlı bulduğumuz en iyi seyahat uygulamalarını bir araya getirmeye çalıştık. Yol arkadaşımız olan bu uygulamalar ile siz de seyahatlerinizi daha verimli ve daha kolay geçirebilirsiniz. Telefonunuz hazırsa haydi başlayalım!
1. Google Maps
Günlük şehir hayatında da elimizden düşürmediğimiz adeta elimiz ayağımız olan bir uygulama Google Maps. Günlük kullanımımıza ek olarak seyahatlerimizde de Google Maps bize en çok yardımcı olan uygulamalardan bir tanesi.
Yurt dışına seyahat edecekseniz ve seyahat sırasında sınırsız internetiniz olmayacaksa Google Maps çevrimdışı harita özelliği ile tüm ihtiyacınızı karşılayacak.
Google hesabınıza giriş yaparak Google Maps uygulamasını açın ve istediğiniz haritayı oluşturun ve menüden ‘haritayı çevrimdışı kaydet’e tıklayın.
Google Maps ile gitmek istediğiniz yerin haritadaki konumunu görüntüleyebilirsiniz, gitmek istediğiniz yerleri harita üzerinde işaretleyebilirsiniz. Bunun dışında rota oluşturmak, ulaşım seçeneklerini görüntülemek, ATM’leri, cafeleri bulmak gibi çok sayıda özelliği bulunuyor ve bu özellikleri keşfettikçe siz de bizim gibi Google Maps’e hayran olacaksınız.
2. Airbnb
Seyahatlerin en önemli konularından biri konaklama. Airbnb ise bu konaklama sorununu tamamıyla çözen mükemmel bir uygulama. Kaç kişi olursanız olsun, bütçeniz ne olursa olsun, istekleriniz ne olursa olsun Airbnb ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan bir yer bulabilirsiniz.
Airbnb uygulamasını tecrübelerimizle birlikte detaylı olarak anlattığımız yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz.
3. Citymapper
Seyahat ettiğimiz şehirlerde toplu taşıma konusunda bize oldukça yardımcı olan uygulama Citymapper.
Citymapper ile otobüs, metro, tramvay gibi toplu taşımaların güzergahları, sefer saatleri ve ücretleri hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Şehir içi ulaşımda tercih edilen Citymapper, planladığınız seyahatin ne kadar süreceğini de söylüyor. Android ve IOS versiyonları bulunuyor ve ücretsiz.
4. Hoteltonight
Hoteltonight, son dakika otel bulmak için kullanabileceğiniz hayat kurtarıcı mükemmel bir uygulama. Otellerin son dakikaya kadar boş kalan ya da iptal edilen odalarını bu uygulama sayesinde büyük indirimler ile tutabiliyorsunuz.
5. Piri - Audio Travel Guide
Rehber eşliğinde bir gezi isterseniz Piri uygulaması sizin yanınızda olacak. Piri- Audio Travel Guide ile hem Türkiye’de hem yurt dışında pek çok şehri sesli rehber eşliğinde gezebilirsiniz.
Gezinize gerçek bir rehber eşlik ediyormuş gibi mekanların tarihini, hikayelerini dinleyebilir ve haritası ile tura katılabilirsiniz. Gittiğiniz şehri rehber eşliğinde keşfetmek için tek yapmanız gereken kulaklarınızı takmak.
6. Accuweather
Doğru bir hava durumu tahmini yapan uygulama, özellikle yurt dışı seyahatlerinde oldukça önemli olabiliyor. Günlük hatta saatlik hava durumu tahminlerini öğrenmek ve anlık olarak takip etmek isterseniz Accuweather çok işinize yarayacaktır.
Hava durumu tahminlerine göre gününüzü planlamanıza olanak sağlayan bu uygulama ile yağışlı saatler için rotanızı müzelere çevirebilir, güneşli saatler için parkları keşfe çıkabilirsiniz.
7. XE Currency
Güncel kur takibi için yurt dışı seyahatlerinizde kullanabileceğiniz çok kullanışlı bir uygulama.
XE Currency ile kendi para biriminizi gittiğiniz ülkenin para birimine çevirebilirsiniz. IOS ve Android versiyonları bulunuyor. XE Currrency ile havaalanlarındaki kur farklarını bile hesaplayabilirsiniz.
8. Eurail Rail Planner
Siz de Avrupa’yı trenle baştan sona gezeyim diyenlerdensiniz Eurail Rail Planner mutlaka göz atmanız gereken bir uygulama.
Bu uygulama ile trenler hakkında aklınıza gelen tüm soruların cevaplarını bulabileceksiniz. Bu duraktan hangi tren geçer, tren ne zaman gelir, rezervasyon gerekir mi gibi pek çok bilgiyi içeriyor. Hızlı trenler ve aktarma noktalarını da görebileceğiniz bu uygulama, Avrupa’da trenle seyahat edenlerin kurtarıcısı.
9. Google Translate
Gezginler olarak telefonumuzda olması gereken en temel uygulamalardan biri Google Translate. İngilizce çoğu zaman hayat kurtarıyor olsa da maalesef yeterli olmadığı zamanlar da oluyor.
Google Translate ile internetiniz olmasa da istediğiniz dilden istediğiniz dile çeviri yapabilirsiniz. Hatta uygulamaya çevirmek istediğiniz kelimeyi, cümleyi yazmanıza gerek bile yok. Kamerayı çevirmek istediğiniz metne doğru tutun ve Google Translate sizin için saniyeler içerisinde metni istediğiniz dile çevirsin.
10. Sygic
Araba kiraladığınız zamanlarda size çok yardımcı olacak bir uygulama olan Sygic ile internete bağlı olmasanız da GPS’iniz yanınızda olacak. Araba kiraladığınızda GPS için de ayrı bir günlük ücret ödemek yerine Sygic uygulamasını tercih edebilirsiniz.
Yurt dışına arabayla çıkarken sahip olmanız gereken bazı belgeler var. Bunların neler olduğunu açıkladığımız yazımıza ulaşmak isterseniz tıklayabilirsiniz.
11. AroundMe
Telefonunuza indireceğiniz AroundMe uygulaması, öncelikle sizin konumunuzu belirliyor ve ardından size en yakın yerleri gösteriyor. Bu yerler, eczaneler, barlar, restaurantlar, benzin istasyonları, bankalar, hastaneler, sinemalar ya da süpermarketler gibi ihtiyacınız olabilecek noktalar.
Nerede ne var bilmediğiniz bir şehirde acil eczane ya da hastane ihtiyacınız olduğu durumlarda AroundMe uygulaması oldukça faydalı olabiliyor. Şehri tanımıyor olsak da AroundMe ile tüm şehir ekranımızda.
12. Rome2Rio
Seyahat etmek istediğiniz noktaya tüm ulaşım alternatiflerini görüntülebileceğiniz mükemmel bir uygulama.
Dünyanın neresinde olursanız olun ve seyahat için hangi noktayı seçerseniz seçin Rome2Rio, size uçak, otobüs, tren, vapur gibi tüm ulaşım seçeneklerini ücretleri ve karbon emisyon miktarlarıyla gösterecek. Seyahat planı yaparken kullanabileceğiniz faydalı bir uygulama.
13. Splitwise
Arkadaşlarınızla ya da ailenizle grup olarak seyahat ettiğiniz durumlarda kullanabileceğiniz Splitwise ile harcamaları bireyler arasında eşit bir şekilde bölebiliyorsunuz.
Uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz ve gruptaki üyeler uygulama üzerinde bir hesap açıyor. Seyahatiniz sırasında yaptığınız tüm masraflar, grup üyeleri arasında dağıtılıyor. Borçlanma ya da borç kapama durumları otomatik olarak ekleniyor.
Grup halinde yapılan seyahatlerde kim ne kadar harcadı, acaba borcum kaldı mı gibi dertlerden sizi tamamen kurtaran oldukça kullanışlı bir seyahat uygulaması.
14. Uber
Yurt dışında şehir içi ulaşımda kullanabileceğiniz tek kelime ile harika bir uygulama. Uygulamayı açıp bulunduğunuz yere araç çağırıyorsunuz ve araç geliyor, sizi alarak uygulama üzerinden belirttiğiniz yere sizi götürüyor. Araç çağırmadan önce gitmek istediğiniz nokta için ödeyeceğiniz tutarı uygulama üzerinden görebiliyorsunuz.
Uber ile seyahat etmek istediğiniz araç tipini de seçebiliyorsunuz. Basit bir sedan araçtan lüks SUV araçlara kadar seçeneğiniz mevcut. Seyahatiniz bittikten sonra geçirmiş olduğunuz yolculuğu puanlayabiliyorsunuz.
15. Trivago
Trivago bir çok internet sitesi üzerinden karşılaştırma yaparak en uygun fiyatlı konaklama seçeneğini sunuyor. Bir internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptırmadan önce Trivago’dan aynı otel için daha ucuz seçenek sunan bir internet sitesi olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz.
Trivago üzerinden ise rezervasyon yapamıyorsunuz, Trivago sizi doğrudan seçtiğiniz internet sitesine yönlendiriyor. Konaklama için kullanabileceğiniz bir uygulama olan Trivago ile çok uygun fiyatlara otel yakalamanız mümkün.
16. LoungeBuddy
Seyahatler sırasında en çok vakit geçirdiğimiz noktalardan biri havalimanları.
LoungeBuddy dünyanın pek havalimanında kullanabileceğiniz bir uygulama. LoungeBuddy ile bulunduğunuz havalimanındaki lounge’ın ücretli ve ücretsiz olarak sunduğu hizmetleri öğrenebilir ve seyahatinizi keyifli bir hale getirebilirsiniz.
17. Kindle
Kitaplarımızı çok seviyor olsak da seyahatlerimizde yanımızda taşımamız neredeyse imkansız oluyor. Kitap okumayı seviyor ancak seyahatlerinizde yanınıza istediğiniz kadar kitap alamıyorsanız Kindle uygulaması eminiz ki sizi çok mutlu edecek. Kindle ile nerede olursanız olun istediğiniz kitabı okuma şansı bulabilirsiniz.
18. Skyscanner
Seyahat ederken en önemli ve zorlu konulardan bir tanesi ucuz uçak bileti bulmak. Ucuz uçak bileti bulabileceğiniz en kolay ve etkili uygulamalardan biri Skyscanner.
Aradığınız seyahat için çok sayıda uçuş seçeneğini görüntüleyebiliyor, en ucuz alternatifleri seçebiliyorsunuz. Oldukça kısa bir zaman ayırarak Skyscanner ile aradığını ucuz uçak biletinizi bulmanız mümkün.
19. Hostelworld
Dünyanın birçok yerindeki hostelleri bir araya getiren, düşük bütçe ile seyahat yapmak isteyenlerin en yakın arkadaşı. Hostelworld’de konaklamak istediğiniz şehirdeki hostelleri görüntüleyebilir, herhangi bir komisyon ücreti ödemeden rezervasyon yaptırabilirsiniz.
20. Flush - Toilet Finder & Map
Konumunuza en yakın tuvalet noktalarını harita üzerinde gösteren bir uygulama. En hızlı ve basit bir şekilde yakınınızdaki tuvaletleri görüntüleyebilirsiniz ve uygulama ücretsiz. Son olarak uygulamada dünya üzerindeki 190.000’den fazla sayıda halka açık tuvalet noktası olduğunu da ekleyelim.